Artikeln publicerad: 090606
Nationaldagsfirande på Medeltidens Värld med Guillou

Riddare från Medeltidsföreningen Infensus inledde nationaldagsfirandet med vajande fanor.

Nationaldagsfirande i Götene kommun hade i år förlagts till Medeltidens Värld och även om mörka moln cirklade kring Götenetrakten så blev det en solig tillställning med runt 1200 besökare.

Guillou som idag för första gången besökte anläggningen som han indirekt är upphovsman till genom böckerna om Arn och han var imponerad av vad han såg och önskade "all lycka och välgång" för Medeltidens Värld i framtiden.

Hällekis Musikkår tågade in till en taktfast marsch.

VD:n för Medeltidens Värld, Robert Jonsson, hälsade alla välkomna till detta firande.

Efter att kören Cantabile framfört "Där du andas" - en melodi ur Arn-filmen och "I denna ljuva sommartid" hölls Nationaldagstalet av den tillträdande rektorn Pernilla Engquist-Widegren som bland annat talade om hur viktigt det är att våga anta utmaningar.

Kommunfullmäktiges ordförande Susanne Andersson samtalde med Jan Guillou och överräckte några gåvor, bl.a. en tavla av Edna Cers. Susanne tackade även Guillou för vad han gjort för bygden och för det ökade intresset av den svenska historien.

Nationalsången sjöngs och det sköts en fyrskotts salut Nationaldagen till ära.

Publiken sjöng "Du gamla du fria" och blickade upp på den svenska flaggan som stolt vajade mot en blå himmel - kan det bli mer Sverige.

När arenan ställts i ordning så vankades det fartfyllt tornerspel för näst intill fullsatta läktare.

Klicka här om du vill se fler bilder från firandet och Medeltidens Värld.