Artikeln publicerad: 090604
Byggboken från Paroc blir digital



Paroc, en av Europas ledande producenter av bygg- och teknisk isolering, lanserar nu Byggboken digitalt. Den finns på nätet, tillgänglig för alla, på adressen www.paroc.se.
– Utvecklingen i vår bransch går allt snabbare med nya regler och rekommendationer, säger Conny Löfving, produktchef på Paroc. Nu när Byggboken är digital kan vi alltid hålla den uppdaterad.

Energibesparingar och miljömedvetet byggande står högt på politikernas agenda. Lagar och regler ändras snabbt inom bygg- och isoleringsbranschen. Därför gör Paroc sin Byggbok i digital form. Den kan därmed uppdateras varje gång lagstiftningen ändras på området.

– Den digitala boken gör det enkelt för användarna att alltid ha den senaste informationen, säger Conny Löfving. Det blir också lättare att hitta det man söker via en sökfunktion och vi sparar på papper, vilket är bra för miljön.

En mer miljövänlig Byggbok är helt i linje med Parocs övriga verksamhet, som bland annat innefattar konceptet Energiklokt Hus där företaget ger råd och anvisningar om hur man bygger energisnåla hus. Den tryckta versionen av Byggboken kommer att finnas kvar ännu en tid. Men på sikt ska den ersättas helt av den digitala Byggboken. För dem som i framtiden vill ha broschyrerna i Byggboken på papper finns möjlighet att ladda ner och skriva ut dem från hemsidan.

Parocs Byggbok används av cirka 10 000 användare inom byggsektorn. Den innehåller rekommendationer om byggkonstruktioner, isolerteknik, produktinformation, applikationer med mera. Där finns också anvisningar om hur man bygger passivhus, lågenergihus och hus enligt byggreglernas krav. Dessutom sammanfattas de svenska byggreglerna på ett lättbegripligt sätt.

Pressmeddelande från: Paroc