Artikeln publicerad: 090603
Nytt frimärke med Läckö slott presenterades idag på invigning med H. M. Konungen

Skissen av frimärket Läckö slott avtäcktes av Kristina Olofsdotter, designchef vid Posten Frimärken, och Magnus Lönnroth, VD Stiftelsen Läckö Slott, i närvaro av H. M. Konung Carl XVI Gustaf.

I samband med att H. M. Konung Carl XVI Gustaf idag invigde årets sommarutställning Kungliga gåvor på Läckö slott presenterade Posten ett nytt frimärke med slottet som motiv. Frimärket ges ut den 28 januari 2010 och ingår i ett häfte med fem kända och välbesökta svenska slott.
- Vi har valt att illustrera kommande utrikesfrimärken med ett urval av våra svenska slott, varav ett är Läckö slott, som representant för en unik, uppskattad och mycket vacker bit av Sverige, säger Kristina Olofsdotter, designchef vid Posten Frimärken.

- Vi känner oss hedrade att Läckö slott på frimärke kan bidra till en positiv bild av Sverige och Västergötland, och hoppas att fler upptäcker vårt vackra kulturarv, säger Magnus Lönnroth, VD Stiftelsen Läckö Slott.

H.M. Konung Carl XVI Gustaf, Magnus Lönnroth, VD för Stiftelsen Läckö Slott och Göte Bernhardsson, ordförande Stiftelsen Läckö Slott och tidigare landshövding i Västra Götalands län vid skissen av frimärket Läckö slott. Foto: Fabbe.

Sommarutställningen 2009 på Läckö slott visar gåvor till svenska kungligheter genom tiderna. Utställningen öppnar för allmänheten den 6 juni och pågår till 23 augusti. Läs mer på www.lackoslott.se om slottet och utställningen Kungliga gåvor.

Frimärket Läckö slott ingår i ett häfte med fem självhäftande frimärken på temat Svenska slott som ges ut den 28 januari 2010. Formgivare är Eva Wilsson, gravörer Lars Sjööblom och Martin Mörck och tryckmetoden ståltryck. Valören är 12 kronor, för utrikes brev. Det är första gången Posten ger ut självhäftande frimärken med denna valör.

Pressmeddelande från: Posten AB