Artikeln publicerad: 090603
Jula satsar på Nord-Norge

Jula har fått klart med ytterligare två etableringar i Norge. Det är varuhusen i Mo i Rana och Bodø som kommer öppnas under våren 2010. Jula har i nuläget 6 varuhus i Norge.

Jula öppnade sitt första varuhus i Norge våren 2008. Med de två nya etableringarna stärker man sin position på den norska marknaden och särskilt då i Nord-Norge. Varuhusen i Mo i Rana och Bodø invigs under våren 2010.

- Det är mycket roligt att vi kommit i hamn med etableringarna i Mo i Rana och Bodø, säger Joachim Frykberg, marknadschef på Jula. Allt sedan vi öppnade vårt första varuhus i Norge har vi haft en bra utveckling och blivit väl mottagna av våra norska kunder och det är extra roligt att vi nu öppnar i två mycket starka handelsområden.

Mo i Rana

Julas varuhus kommer att ligga i köpcenter Byporten längs E6 som leder in till Mo i Rana. I varuhusets upptagningsområde finns ca 78 000 invånare. En ny flygplats kommer att anläggas och övriga förbindelser är goda. Området har en stark utveckling inom turism och friluftsliv. Julas varuhus kommer ha en butiksyta på 2 600 kvm och erbjuda hela Julas sortiment. Varuhuset kommer att ligga tillsammans med Rema 1000 och 5-6 andra aktörer i samma byggnad.

Bodø

Julas andra etablering i Nord-Norge sker på Hunstadsenteret i Bodø där det idag finns ett 15-tal butiker, bland annat Rema 1000, Jysk och Plantasjen. Handelsområdet ligger längs RV 80 som leder in till Bodø. I Bodø bor ca 50 000 invånare och i närområdet bor ytterligare ca 50 000 invånare. Hela Nordlandregionen utvecklas snabbt och man räknar med en ökning med 50-60 000 invånare under de kommande 15 åren. Nordland kommer att satsa ytterligare på NATO-basen de närmaste åren, vilket kommer att ge ytterligare arbetstillfällen i regionen. Julavaruhuset har en butiksyta på 2 600 kvm.

Pressmeddelande från: Jula Postorder AB