Artikeln publicerad: 090602
Kungen och Drottningen åkte i SLs nyhet: etanolhybridbussen



I dag klockan 09.27 gick Kung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvia ombord på SLs etanolhybridbuss i samband med ett besök i Salems kommun. Etanolhybridbussens teknik testas just nu i SLs trafik och kan användas av övriga resenärer på linje 172 i Botkyrka.

Att resa kollektivt är ett bra miljöval i allmänhet - att resa med SL är ett synnerligen bra val för alla som värnar om en bättre miljö. All SLs spårtrafik drivs uteslutande med el från förnyelsebara källor. SL har även världens största flotta av etanolbussar och den kompletteras fortlöpande med allt fler biogasbussar.

Målet är tufft och tydligt: 2025 ska alla bussar köras på förnybara, miljövänliga bränslen. SLs miljösatsningar ses som ett föredöme internationellt sett och man tar emot studiebesök från hela världen.

- Nu tar vi ytterligare ett nytt steg och startar tillsammans med Scania och Swebus ett försök med en helt ny typ av hybridbussar. Den hybridteknik som nu ska testas är en blandning av el och etanol, och just den kombinationen blir SLs resenärer först i världen med att få prova. Andra hybrider som finns, bland annat i USA, kombinerar el och diesel, men vi är alltså först med en kombination mellan el och förnybart drivmedel, säger Ingemar Ziegler.

Pressmeddelande från: Storstockholms Lokaltrafik