Artikeln publicerad: 090530
Surfa smart på semestern

Semestern närmar sig med stormsteg och allt fler skaffar ett mobilt bredband att använda i sommarstugan eller på båten. Om man vill slippa att binda upp sig på ett abonnemang är kontantkort ett smart alternativ. Jämförelsetjänsten Compricer.se har jämfört de olika operatörernas kontantkort.

Med ett kontantkort kan vem som helst få tillgång till Internet överallt - utan att behöva binda upp sig på långa abonnemang.

"För den som vill surfa under begränsade perioder och kanske bara ta med datorn till sommarstugan är det ofta den bästa lösningen", säger Erik Emanuelsson marknadschef på Compricer.se

Idag erbjuder Telia, Tele 2/Comviq och Tre mobilt bredband med kontantkort. Det skiljer både i hastighet och pris aktörerna emellan. Här kan du jämföra olika alternativ för mobilt bredband.

Som kund bör man också fundera över vad man skall göra på Internet och vilken hastighet man behöver på sin uppkoppling. Skall man kolla mailen och surfa på vanliga hemsidor fungerar ett lite långsammare modem, medan man bör ha ett snabbare om man t ex. vill streama film.

Många kontantkort har också trafikbegränsningar vilket innebär att operatören stryper hastigheten kraftigt om man överskrider gränsen.

"Det gäller att hitta ett kontantkort som matchar ens egna behov. Om man tex streamar mycket musik eller film bör man välja ett kort som klarar lite högre hastigheter och inte har för låga trafikbegränsningar, annars kan det bli dyrt i längden", säger Erik Emanuelsson.

Pressmeddelande från: Compricer AB