Artikeln publicerad: 090529
Fallens Dagar firar 50 år! - Trollhättans stadsfestival bland landets äldsta

Sommaren närmar sig och som vanligt laddar Trollhättan för folkfest i form av Fallens Dagar. 17-19 juli är festivalen tillbaka - för 50:e gången, samtidigt som huvudpartnern Vattenfall firar 100 år.

Precis som tidigare är det vatten i fokus - och precis som tidigare kan man räkna med ett späckat program som tillfredställer alla smaker. Med E.M.D, samt Kim Fransson och Janet Leon från Made in Sweden några av höjdpunkterna. 24:e upplagan av löpartävlingen Kraftprovet är startskottet på fredagen och därefter bubblar Trollhättan av fallpåsläpp, konserter, tävlingar, lek, mat och dryck!

- Som vanligt satsar vi mycket på barn och barnfamiljer. Linus och Benjamin Wahlgren kommer hit på fredagen med en Astrid Lindgren-kavalkad. Dessutom blir det "Det stora sångkalaset" och en massa streetsporter som man kan prova på, berättar Trollhättans Stads ansvarige Jonas Erixon.

Som tidigare är scenen på Håjumstunet i centrum för de större uppträdandena. - Det blir stjärnkvällar på Hojumstunet med Trollhättans Symfoniorkester. På lördag kväll gästas symfonin av trollhättesonen Kim Fransson och Janet Leon från Made in Sweden. På söndagen är det final med E.M.D, följt av fyrverkeriet, berättar Jonas Erixon.

Talangtävlingen Fallens Dagar-stjärnan avgörs på lördagen under ledning av Anders Lundin, Ungdomsarrangemanget Turbin håller till i Folkets Park och dessutom ligger Aurora Chamber Music festival med i Fallens Dagar. Här gästas Trollhättan av bland andra Staffan Scheja, Ivry Gitis, Ida Falk Winland, Bengt Forsberg och Mats Lidström.

Hela programmet för Fallens Dagar finns på www.fallensdagar.se

Pressmeddelande från: Trollhättans stad