Artikeln publicerad: 090528
City Gross och Jula skapar shoppingmagnet i Skara



Igår presenterade G&K Blanks Fastigheter tillsammans med BergendahlsGruppen planerna för den första City Gross-butiken i Skaraborg. Detta sker i Julahuset i Skara. City Gross är utmanaren inom svensk dagligvaruhandel och etableringen ökar konkurrensen i hela Skaraborg.

Julahuset är Skaras starkaste handelsområde, strategiskt placerat mitt i Skaraborg. Utöver Skara inkluderar upptagningsområdet Skövde, Vara, Lidköping och Mariestad. Redan idag finns Jula, Sportringen, Jysk, Klädhuset M, Zoo/Hästsport samt spelbutik och McDonald´s på plats.

I och med City Gross-etableringen i Julahuset i Skara kommer handelsplatsen att växa till 12 000 m2, där City Gross kommer att få en butik på 6 000 m2. För att få plats med nybyggnationen kommer den gamla s.k. ”Marianne-fastigheten” att rivas. Detta sker runt årsskiftet. Våren 2010 påbörjas nybyggnation och ombyggnation av fastigheterna och planerad invigning är våren 2011.

Mats Jönsson (Fastighetschef, G&K Blanks Fastigheter AB): "I samband med etableringen av City Gross hoppas vi också kunna förverkliga planeringen kring en ny rondell i Vilan-området som Jula i en arbetsgrupp tillsammans med Svenska Lantägg, Kommunen och Vägverket gemensamt arbetar för en lösning."

Familjeägda BergendahlsGruppen är med City Gross landets fjärde största dagligvarukedja. City Gross-butikerna erbjuder prisvärd mat och valfrihet med märkesvaror av hög kvalitet. En framgångsfaktor för City Gross är satsningen på att hantera svenskt kvalitetskött i butik.

Jonas P Andersson (Detaljhandelschef, BergendahlsGruppen AB): "Vi har sökt livsmedelstillstånd på många orter och hoppas att fler än Skara vill främja en ökad konkurrens inom dagligvaruhandeln. Vår etablering bidrar förhoppningsvis till att göra Julahuset i Skara till en magnet som drar folk från hela regionen."

Joachim Frykberg (Marknadschef, Jula Postorder AB): "En City Gross-butik är ett naturligt komplement till Jula-varuhuset och hela handelsplatsen. Tillsammans bidrar de till en större shoppingupplevelse för hela familjen, säger Joachim Frykberg, marknadschef på Jula."

G&K Blanks Fastigheter ägs av Lars-Göran och Karl-Johan Blank som också äger Jula Postorder AB. Fastighetsbolaget har som affärsidé att utveckla affärsfastigheter. Efter den lyckade etableringen av Jula och City Gross i Gävle i förra veckan är det nu dags att lansera nästa projekt: Julahuset i Skara.

Karl-Johan Blank (Ägare, G&K Blanks Fastigheter AB): "Vi fortsätter vårt goda samarbete från Gävle och vi är övertygade om att City Gross etablering i Skara kommer att bli en stor succé. City Gross etablering innebär ett flertal arbetstillfällen och stärker handeln i hela Skara."

Pressmeddelande från: Jula