Artikeln publicerad: 090526
Torgdag för lokala produkter på lördagar

Nu tas ytterligare ett initiativ till att stärka den lokala matkulturen i Falköping. Den 18 juli börjar lokala producenter att torga på lördagar på Stora torget.

Falköpings kommun har tagit initiativet för till att skapa en mötesplats på Stora torget mellan konsument och producent. Det direkta mötet ger stadga åt utvecklingen av lokala livsmedelsföretag och ökar intresset och marknaden för vad närområdet har att erbjuda.

Initiativet med torgdagar på lördagar är ytterligare ett led i kommunens strategi för det goda livet och gör stadens torg till en naturlig mötesplats, samtidigt som bilden av Falköping som en Cittaslow förstärks.

- På sikt är förhoppningen att de lokala produkterna ska bli en naturlig del av matlagningen i Falköpingsbons hushåll och på restauranger och i caféer, säger Niklas Pettersson, näringslivschef.

I dagsläget finns tjugotalet försäljare klara till första torgdagen och förhoppningsvis kommer det intresset att öka allteftersom kunderna strömmar till och företagen ser affärsmöjligheterna att arbeta med närproducerade varor.

Pressmeddelande från: Falköpings kommun