Artikeln publicerad: 090525
Justerade öppettider i vissa receptioner hos polisen i sommar

Inga polisstationer kommer att semesterstänga i sommar, däremot kommer vissa receptioner att få justerade öppettider under sommarveckorna.

Det har aldrig varit enklare att komma i kontakt med Polisen än i dag. Anmälningar görs i allt högre grad via 114 14 eller www.polisen.se. Den vägen hittar medborgarna också information om pass, hittegods och blanketter, ärenden där man tidigare var tvungen att besöka en polisstation för att få svar.

Vi vet att det fortfarande finns de som vill komma till en reception och möta en representant för polisen, och därför ser vi ett behov av att även i sommar kunna tillhandahålla service på stationerna. På vissa orter har vi dock fått justera öppettiderna i receptionerna något för att klara av personalens semestrar och samtidigt behålla en god yttre polisverksamhet. Vi kommer dock inte att semesterstänga några polisstationer. Den polisiära verksamheten pågår som vanligt.

Polisområde Skaraborg:

Det mobila kontoret besätts under sommaren för att i större utsträckning kunna betjäna framför allt de orter där receptionerna har minskat öppethållande.

I Skaraborg gäller ordinarie öppettider förutom:

  • Receptionen i Skara håller öppet alla tisdagar kl 09-12 samt kl 13-15 under vecka 27-31.
  • Receptionen i Vara håller öppet alla onsdagar kl 09-12 samt 13-15 vecka 27-33.
  • Medborgarkontoret i Götene är stängt vecka 26-33.
  • Receptionen i Töreboda är stängd den 15 juni-12 juli.
  • Recetionen i Karlsborg är stängd den 6 juli-3 augusti.

Pressmeddelande från: Polisen