Artikeln publicerad: 090523
Blåsmusikens dag i Lidköping



I dag fylldes Lidköpings gator och torg med musik när Blåsmusikens dag arrangerades för tredje gången i ordningen, och man hade riktigt tur med vädret, sol från en blå himmel och sommarvärme. De flesta deltagande musikkårerna utgick från De la Gardie skolan och tågade sen ut till sina spelplatser runt om i staden där publiken bjöds på en musikalisk upplevelse.

Deltagande kårer i år var: Hemvärnets Musikkår Skaraborg, Hemvärnets Musikkår Bohus-Dal, Hällekis Musikkår, Nossebro Musikkår, Lidköping-Kållands Musikkår, Frälsningsarméns Musikkår, Musikskolans Paradorkester och Blåsensemblerna "Fullt drag", Blåsningen och Lidköpings Stadsmusikkår.

Hällekis Musikkår spelade vid Särnmarkshuset på Iqbaltorget tillsammans med Paradorkestern, Hemvärnets musikkårer stod uppställa på torgbron och var omringade av folk som vill njuta av de taktfasta tongångarna.

Runt om i staden kunde tusentals shoppande Lidköpingsbor och ditresta lyssna till de olika kårernas framträdanden under ca en halvtimme innan de med tre minuters mellanrum tågade bort till Stadsträdgården för att hålla en gemensam konsert. Vid inledningen av denna stod Lena Öberg från Hällekis Musikkår på dirigentpallen, en hyllning till kåren som i år fyller 90 år.

Det var riktigt varmt att marschera och även att stå i solskenet i parken så musikanterna fick förses med vatten av sina supporters.

Under den gemensamma konserten så bjöds det på all upptänklig musik, allt från marsch till filmmusik och allt däremellan. Publiken uppskattade verkligen detta arrangemang och applåderade musikanterna upprepade gånger.

I morgon, söndag, reser Hällekis Musikkår till Vara för att spela i konserthuset med ett framträdande kallat "Kalaskonsert" tillsammans med Götene Kulturskolas Ensembler och orkestrar.

BILDSPEL

Alla bildspel innehåller samma bilder.