Artikeln publicerad: 090520
Gmail bryter språkbarriären med automatisk översättning av epostmeddelanden

Google presenterar idag en experimentell integration mellan teknologin i Google ÖversättTM och GmailTM; Googles kostnadsfria eposttjänst. Integrationen är ett steg mot automatisk översättning av epost mellan 41 olika språk.

Funktionen kommer att finnas inom Gmail Labs som ett experiment kallat "Översättning av Meddelanden" (Message Translation) och kommer att finnas tillgänglig för användare över hela världen.

Gmail-användare kan föra hela konversationer på olika språk med hjälp av översättningsfunktionen, där varje deltagare läser sitt meddelande på det språk han eller hon föredrar.

- Kommunikation utgör själva själen i eposttjänsten Gmail, säger Christian Miccio, Produktansvarig för Gmail. Vi ville ge Gmailanvändare en chans att kommunicera trots den mest utmanande barriär som finns - språket. Vi tycker den nya funktionen är mycket spännande och vi hoppas att den kan göra tjänsten ännu bättre.

Googles teknologi för automatisk översättning ligger också till grund för flera andra översättningsprodukter och verktyg. Användare kan exempelvis översätta hela webbsidor och även genomföra hela sökningar på andra språk med hjälp av den webbaserade tjänsten Google Översätt. Förutom översättning på nätet och sökningar översatta till andra språk, är det möjligt för användare att chatta i realtid över språkbarriären med hjälp av så kallade översättningsbottar (translation bots) i Gmail Chatt.

För översättning av meddelanden i Gmail gå till Labs och välj därefter fliken under Settings. Användare utan Gmailkonto kan gå till mail.google.com för att sätta upp en ny inbox.

Om Gmail

Gmail är en gratis, sökbaserad eposttjänst som kombinerar de bästa funktionerna i traditionell epost med Googles sökteknologi och erbjuder mer än 7GB gratis arkivutrymme.

Om Google Översätt

Google Översätt är ett verktyg för automatisk översättning, baserad på den allra senaste teknologin, och kan översätta mellan 41 olika språk, utan mänsklig inblandning. Gå till Google Översätt på translate.google.se

Pressmeddelande från: Google