Artikeln publicerad: 090518
Johan Åberg ny VD för Jula Postorder AB

Lars-Göran Blank träder tillbaka som VD för Jula. Karl-Johan Blank blir ny VD och koncernchef för moderbolaget Jula Holding AB. Till ny VD för Jula Postorder AB har utsetts Johan Åberg.

Jula genomför en del förändringar på ledningsnivå. Lars-Göran Blank träder tillbaka som VD för Jula Postorder AB. Lars-Göran kommer att koncentrera sina insatser till styrelsearbetet inom Jula Koncernen och till sina egna bolag i fastighetsbranschen. Karl-Johan Blank (som idag är vice VD och har hållit i driften för Jula i många år) kommer att ta plats som VD och Koncernchef för moderbolaget Jula Holding AB. Karl-Johan kommer att fokusera på att driva kommersiella frågor i Jula bolagen, att utveckla hela Jula koncernen, utveckla G&K Blanks Fastigheter samt säkerställa att Julas kultur och själ efterlevs.

Efter en omfattande rekryteringsprocess med stort intresse för tjänsten och med flera starka kandidater har styrelsen utnämnt Johan Åberg till ny vd för Jula Postorder AB. Johan är 48 år och kommer närmast från positionen som VD för Bauhaus, Sverige, där han ansvarat för att utveckla Bauhaus till en ledande aktör på den svenska marknaden. Han har före det under en femtonårsperiod haft ett antal ledande befattningar i ONOFF, Hennes & Mauritz och Urban Outfitters i USA. Johan Åberg tillträder som VD den 26 maj, 2009.

Karl-Johan Blank (delägare och entreprenör):

"Det känns otroligt bra att kunna välkomna Johan Åberg till företaget. Valet av Johan Åberg med hans gedigna bakgrund som ledare i företag med starkt kundfokus och hans passion för detaljhandel känns väldigt bra. Vi har en fantastisk personal och en väl fungerande logistik med vårt nya centrallager. Vi håller på att trimma in vårt nya affärssystem och med det nya huvudkontoret på plats så ser framtiden onekligen ljus ut. Efter att ha varit med i och levt med företaget i 30 år så kommer jag även fortsättningsvis att vara aktiv och jag ser fram emot att tillsammans med Johan leda Jula vidare in i framtiden."

Jula står starkt inför framtiden. Jula har bakom sig en stark expansion med numera 34 varuhus. Vi har fördubblat försäljningen under det senaste tre åren och även etablerat företaget i Norge. Jula står inför flera spännande utmaningar i framtiden; bland annat utveckling av befintliga marknader i Sverige och Norge, etablering på nya marknader, utveckling av sortiment, varuhuskoncept och den finansiella verksamheten.

"Tycker man om detaljhandel som jag gör så är det här ett drömjobb. Jula har gjort ett fantastiskt jobb, där man med en långsiktig konsekvent strategi och förmågan att bibehålla entreprenörskapet i bolaget, skapat sig en marknadsledande position i Sverige och som kommande stark aktör i Norden. Därför är det här jobbet en ära och det ska bli fantastiskt kul, även om jag har stor respekt för utmaningen", säger Johan Åberg.

Jula Postorder AB har inlett 2009 mycket starkt med en försäljningsökning på 30 % fram till och med april månad. Under perioden har två varuhus öppnats i Norge och ett i Sverige. Den 19 maj öppnar Julas 29:e varuhus i Sverige på handelsplatsen Hemlingby i Gävle.

Lars-Göran Blank (grundare, delägare och entreprenör):

"Efter att ha startat Jula som en tillverkande industri och via postorderverksamhet och har sett Jula växa fram till ett av landets ledande detaljhandelsföretag känns det spännande när Jula nu går in i nästa fas med stark tillväxt under en ytterst kompetent och stabil ledning."

Pressmeddelande från: Jula Postorder AB