Artikeln publicerad: 090516
Ostindiefararen får egen Paddanbåt

Göteborgs klassiska sightseeingturer med Paddanbåtarna erbjuder under maj och juni en specialtur till Ostindiefararen Götheborg. Under perioden 16 maj till 7 juni kan man ta denna historiska resa från Kungsportsplatsen till Pir 4, där Ostindiefararen ligger. Med på turen finns tidsenligt klädda guider och turen innefattar även en visning av skeppet.

Tre gånger dagligen under perioden 16 maj till 7 juni har Göteborgare och tillresta besökare den unika möjligheten att komma riktigt nära stadens historia. Paddans specialtur till Ostindiefararen utgår från Kungsportsplatsen och tar närmare 2 timmar. Med hjälp av de tidsenligt klädda guiderna ombord får man uppleva den historia som varit med och format staden Göteborg. Den historien innefattar inte minst Svenska Ostindiska Companiet och vid Pir 4 på Eriksberg får man en guidad visning ombord på Ostindiefararen Götheborg och höra Companiets och skeppets fascinerande historia.

- Äntligen får vi möjlighet att visa upp denna attraktion. Med hjälp av våra Paddor visa vägen till Ostindiefararen Götheborg. Detta har vi sett fram emot i många år, säger Martin Hultman, divisionschef på Strömma Turism och Sjöfart som äger Paddan Sightseeing.

- Samarbetet med Strömma och Paddanbåtarna är ett led i vår målsättning att göra Ostindiefararen mer tillgänglig här hemma i Göteborg. Genom det här samarbetet kan vi även tillföra Göteborgs turistnäring en unik, historisk upplevelse, säger Rikard Thornander, VD på SOIC.

Paddans specialturer till Ostindiefararen kommer att äga rum när Ostindiefararen ligger vid sin hemmakaj, Pir 4, i Göteborg. Det finns även planer på att fortsätta turerna i höst när skeppet kommit tillbaka från sommarens turné.

Pressmeddelande från: Skeppet Götheborg