Artikeln publicerad: 090512
Det digitala varuhuset är här - Räkningen betalas i automat

Svensk Kassaservice läggs ner men kunderna erbjuds ett nytt - lätt - sätt att betala sina räkningar. Vi har skapat nya terminaler, PayStations, som inom kort kommer att stå i butiker över hela landet.

PayStation kommer att finnas i butikerna. Här kan kunderna själva på ett smidigt sätt betala sina räkningar. Mycket billigare, enklare och snabbare än att använda ett vanligt bankkontor. Men terminalen är så mycket mer med många tilläggstjänster - ett helt litet digitalt varuhus.

Bakom PayStation finns bland andra Kassagirot och Kuponginlösen AB som ställer ut med hjälp av Erpato Europe AB.

Betala din räkning, ladda kontantkortet och köp en ljudbok. Samtidigt !

Genom ett avtal med företaget Audiobox kommer kunderna också att kunna köpa ljudböcker rakt ned i mobilen, USB-minnet eller sin iPod/mp3-spelare. Snabbt och smidigt. Och snart kommer det även vara möjligt att ladda sitt kontantkort och att köpa spel i PayStation-terminalerna.

-Vi är verkligen glada över att kunna erbjuda ljudböcker i PayStation. Folk vill betala för nedladdning bara det är enkelt. Detta är ett fiffigt, miljövänligt och legalt nedladdningsalternativ som kommer att ersätta CD-skivan och illegal nedladdning, säger Erik Jirhall, marknadschef på Erpato Europé AB.

Fler än 1300 ljudböcker kommer att ligga i terminalerna när de ställs ut. Och de fylls successivt på med alla nyheter.

Strax i ditt hörn

-Vi börjar ställa ut terminaler redan i maj. Vårt mål är att placera ut 400 terminaler senast nästa år, säger Erik Jirhall. Detta är en tjänst som redan nu efterfrågas av många kunder.

Din räkning scannas av i terminalen och betalas i den ordinarie butikskassan.

-Vi erbjuder nu handlare att ställa ut PayStation-terminaler i sina butiker. Intresset är stort, berättar Erik Jirhall.

Pressmeddelande från: Audiobox