Artikeln publicerad: 090512
Skövdestudent fick pris för bästa poster vid amerikanskt universitet


Fabian Firanescu, student på biomedicinprogrammet vid Högskolan i Skövde och utbytesstudent vid DUC, visar upp sin prisbelönta poster.

Fabian Firanescu, som läser biomedicin vid Högskolan i Skövde har fått pris för bästa poster och utsetts till Academic Scolar of the Year vid Dominican University of California, där han för närvarande är utbytesstudent.

Dominican University of California (DUC) är ett partneruniversitet till Högskolan i Skövde. Samarbetet innefattar ett aktivt studentutbyte mellan de båda lärosätena. Fabian Firanescu är en av de studenter från Skövde som valt att läsa ett år vid det amerikanska universitetet. Nyligen belönades hans examensarbete med priset för bästa poster. I samband med utmärkelsen utsågs han även till Academic Scholar of the Year.

Titeln på Fabians projekt är "The Effect of Tamoxifen and Vitamin D on Breast Cancer". Syftet med forskningen är att studera sätt att hämma tillväxten av bröstcancerceller genom att behandla dem med Tamoxifen, D-vitamin eller en kombination av de två.

Fabian har även deltagit vid NCUR (National Conference on Undergraduate Research), i La-Crosse, Wisconsin, där han presenterade sin forskning tillsammans med andra studenter från olika discipliner.

Han ångrar inte sitt utbytesår i USA

- Jag skulle vilja beskriva det som en helt underbar upplevelse. Det hårda arbetet som ibland krävs inom det akademiska här går jättelätt att kombinera med kul aktiviteter och ett fantastiskt fint socialt umgänge. Jag är mycket glad att jag tog denna chans och åkte till USA i ett helt år och tror inte att jag någonsin kommer att ångra det. Definitivt något som jag rekommenderar varmt.

Pressmeddelande från: Högskolan i Skövde