Artikeln publicerad: 090511
Stort intresse när Paroc håller seminarium

Det var stort intresse när Paroc presenterade sitt nya isoleringssystem för låglutande tak, PAROC Air på Scandic Infra i Stockholm. Efter seminariet åkte besökarna till Stockholms första passivhus, Passivhus Granbäck.

– Det var roligt att se så många deltagare på plats när vi höll vårt seminarium om PAROC Air och diskuterade vad som händer med Passivhus och Lågenergihus. Det är tydligt att dessa frågor nu tas på största allvar och att många har ett stort intresse av att lära sig mer om hur man bygger energieffektivt, säger Mats Wiktorsson, chef marknadsföring Paroc Byggisolering.

PAROC Air är ett isoleringssystem för låglutande tak som medger uttorkning av tillförd fukt under såväl byggtiden som drifttiden. Det viktiga är att få bort fukten så att den inte stannar i byggnaden och förorsakar fuktskador och mögel. Med PAROC Air i taken torkar fukten snabbt ut med hjälp av spår i isoleringen.

Jämfört med ett tak som inte är självventilerande är skillnaden stor. Ett ventilerat tak kan torka ut 0,5 kg/m2 en varm sommardag. Utan spåren kan det ta upp till 30 år för 1 kg/m2 att torka ut. Med spåren ökar effektiviteten 25 gånger.

– Att PAROC Air är tillverkat av stenull som samtliga Parocs isoleringsprodukter, gör att tillförd fukt kan torkas ut utan att produktegenskaperna påverkas. Samtidigt är stenullen obrännbar och sprider inte brand till andra delar av byggnaden eller till andra byggnader. Stenullen påverkas inte heller av krympning eller temperaturrörelser, berättar Conny Löfving, business area manager Paroc Byggisolering.

Seminariet behandlade även passivhusfrågor som rör byggteknik, arkitektur och vilka investeringar som krävs för att bygga ett passivhus. Energiexperten Eje Sandberg rätade ut begreppen runt Passivhus och Lågenergihus och informerade om utvecklingsläget för byggandet av energieffektiva bostäder. Efter seminariet hade Paroc en exklusiv visning av Stockholms första passivhus, Passivhus Granbäck i Vallentuna, som Paroc varit med om att bygga.

Pressmeddelande från: Paroc AB