Artikeln publicerad: 090511
Sveriges energisnålaste industrilokal

Hedbergs Tak tillsammans med Paroc, en av Europas ledande tillverkare av mineralulls-isolering, premiärvisar den 12 maj Sveriges energisnålaste industrilokalindustrilokalen i Avesta som bekräftar att det är fullt möjligt att halvera energiförbrukningen jämfört med traditionellt byggda industrilokaler.

– Tekniken i sig är inte avancerad. Det handlar om att använda rätt material och från början veta vad som sparar energi och hur man ska bygga för att det ska bli energisnålt. Om alla industrilokaler byggs med den här tekniken skulle det göra mycket stor nytta i arbetet för att bromsa klimatförändringarna, säger Lars Westerlund, Skandinavienchef Paroc Byggisolering.

Under pressvisningen kommer Agneta Thörnqvist, kommunalråd och ordförande i kommunalstyrelsen i Avesta, att vara på plats för att inviga byggnaden. Energiexperter från Paroc kommer att berätta om hur man bygger energieffektiva byggnader och Lars Hedberg, delägare Hedbergs Tak, kommer att berätta om sina erfarenheter av att bygga Sveriges energisnålaste industrilokal.

Familjeföretaget Hedbergs Tak, som nu inviger sin nya industrilokal, ser projektet som ett sätt att bygga för nästa generation. Samtidigt vill Hedbergs Tak visa sina kunder hur man med rätt teknik och klokt utvalda material kan bygga en riktigt energisnål industrilokal.

– Vi ville bygga en industrilokal med den senaste tekniken som var energisnål, snygg och funktionell. För att visa att det var möjligt tog vi det ett steg till och byggde Sveriges energisnålaste industrilokal, säger Lars Hedberg.

Projektet att bygga Sveriges energisnålaste industrilokal är ett samprojekt mellan Hedbergs Tak AB, Paroc AB, ventilationsföretaget Östbergs CA AB, Plastfönster AB och Avesta Kommun.

Pressmeddelande från: Paroc