Artikeln publicerad: 090511
På Landet - Sveriges landsbygdsfestival

Den 4-6 juni nästa år blir Skaraborg och Axevallatravets arenaområde centrum för den svenska politiska debatten, företagande på landsbygden, travsport och nationaldagsfirande. Allt inom ramen för "På landet", Sveriges största landsbygdsutställning i konsumentvänligt festivalformat.

Bakom satsningen på en landsbygdsfestival av nationellt snitt står Hushållningssällskapet Skaraborg och Västergötlands travsällskap.

Målsättningen är att "På landet" ska dra 30 000 besökare under de tre dagarna, och att det sedan ska genomföras vartannat år. - Vi ser en enorm potential i det här evenemanget och tycker att det känns mycket stimulerande att både STC och ATG ställer sig bakom det och ger oss möjlighet att köra ytterligare ett tredagarstrav, säger Henrik Johansson, marknadsansvarig på Axevallatravet.

"På landet" blir ett nationellt evenemang med både bredd och spets, med underhållning, utställningar och seminarier. Syftet är att skapa ett modernt forum för föreläsningar, politik och diskussion kring frågor som rör landsbygden och dess resurser. Om allt går i lås hålls den första partiledardebatten i nästa års valrörelse just i samband med landsbygdsfestivalen. - Kontakter är tagna, och vi hoppas att debatten kommer att direktsändas i teve, säger Mats Olsson, Hushållningssällskapet Skaraborg.

- Sveriges landsbygdshjärta ligger i Skaraborg och vår målsättning är att det här ska bli en manifestation för detta fortsätter Mats Olsson.

Pressmeddelande från: Hushållningssällskapet