Artikeln publicerad: 090509
Renault erbjuder en skrotningspremie på gamla bilar

I väntan på att regeringen ska införa en skrotningspremie erbjuder Renault, som första bilmärke i Sverige, en skrotningspremie för gamla bilar. Den som kan visa upp ett intyg från en auktoriserad skrotningsfirma får 20 000 kronor i bonus vid köp av en ny Renault.

På svenska vägar rullar en åldersstigen bilpark med över 300 000 bilar som saknar katalysatorer. De släpper ut avgaser som är farliga för hälsa och miljö. Gamla bilar är heller inte lika säkra som nya bilar. Vid en allvarlig krock minskar dödligheten med 90% i en ny, säker bil jmf med hur det var på 80-talet då bilarna saknade modern säkerhetsutrustning. Om flera av dessa bilar kommer bort från vägarna förbättras både miljön och trafiksäkerheten.

- Tillsammans med våra återförsäljare har Renault i Sverige beslutat att erbjuda en skrotningspremie till ägare av äldre bilar. Om Renault kan bidra till att förnya den ålderstigna vagnparken i Sverige så innebär det stora fördelar för miljön och för trafiksäkerheten samtidigt som det ligger i linje med hur vi vill uppfattas bland våra kunder - ett företag som värnar om miljö och trafiksäkerhet, säger Thord Hägg, chef för Renault i Sverige.

Renaults skrotningspremie gäller bilar som är tio år eller äldre. Ägaren måste också ha ägt bilen under minst tre månader. Mot uppvisande av ett skrotningsintyg från en auktoriserad skrotningsfirma får kunden 20 000 kronor i premie. Premien gäller från 9 maj och vid köp av en personbil från Renault som har 5 stjärnor i EuroNCAP.

Renault satsar årligen 1 miljard kronor på att utveckla och förbättra säkerheten i sina bilmodeller och företaget har hela elva stycken bilmodeller med 5 stjärnor i EuroNCAP’s krocktester. Renault arbetar brett inom tre säkerhetsområden: förebyggande-, korrigerande- och skyddande säkerhet.

Att minska bränsleförbrukningen och därmed C02 utsläppen är minst lika viktigt för Renault. Företaget tillhör de tre främsta biltillverkarna i Europa när det gäller genomsnittliga C02-utsläpp.

Läs mer om skrotningspremien på www.renault.se

Pressmeddelande från: Renault