Artikeln publicerad: 090507
Bildkonstnär ska utveckla Parocs interna kommunikation

Efter två lyckade Airis-projekt ska nu Paroc AB, en av de ledande tillverkarna av mineralullsisolering i Europa, med hjälp av en konstnär utveckla arbetssättet på huvudkontoret i Skövde. Det är bildkonstnären Barbara Ekström från Göteborg som ska leda arbetet som startar med ett informationsmöte och en pressträff tisdagen den 12 maj klockan 14.30.

- De övergripande målen med projektet är att öka kommunikationen mellan divisioner och funktioner, öka förmågan att tänka nytt och öka stoltheten över att jobba i ett miljöfrämjande företag, säger Lars Lindström, personalchef på Paroc.

Airis (Artists in Residence in Sweden) är ett projekt där en konstnär, skådespelare, musiker eller författare arbetar tillsammans med personalen på en arbetsplats för att utveckla organisationens arbetssätt. Airis drivs av Tillt i Västra Götaland.

Tidigare har Paroc-personal från Hässleholm och Hällekis varit med i liknande projekt med mycket goda resultat. Exakt hur de ska jobba i Skövde är inte bestämt men det kan röra sig om allt ifrån samtal till praktiska övningar.
Ett av målen är att förbättra kommunikationen inom och mellan de fyra divisionerna som finns i Skövde. Och 130 av de cirka 200 anställda berörs direkt av projektet.
- Jag har väldigt mycket kontakt inom den divisionen jag jobbar, säger Philip Malek som är produktchef på Teknisk Isolering och sitter med i projektgruppen för Airis, men tyvärr sämre kontakt med personer i de övriga divisionerna.

Detta ska nu ändras på. Barbara Ekström är utbildad på HDK (Högskolan för Design och konsthantverk) och nu verksam i Göteborg blir den som ska leda projektet.
- Många människor bär på jättebra idéer och spännande uppslag som inte får utrymme att komma fram. Jag hoppas att vårt arbete sätter igång och ger utlopp för tankar och idéer som finns bland personalen på Paroc, säger Barbara Ekström. ute;er som finns bland personalen på Paroc, säger Barbara Ekström.

Pressmeddelande från: Paroc AB