Artikeln publicerad: 090507
Allt fler ser värdet med Cittaslow – ytterligare fem företag diplomeras

Sex företag i Falköping är redan Cittaslow-diplomerade och nu är det dags för andra omgången då ytterligare fem företag diplomeras.
— Att vi får vara en del av Cittaslow ser vi som en jättebra merit som vi är stolta över! säger en av företagarna som diplomeras nu på måndag.

Intresset för Cittaslow och Falköpings kommuns arbete med livskvalitetsfrågor växer. På lokal nivå bland kommunens invånare, anställda och företag, men även på nationell och internationell nivå.
Med på diplomeringen är representanter från Finland som är imponerade av hela Cittaslow-konceptet och vill se hur vi arbetar i Falköping. Tidigare har både Norge och Danmark varit här för att fördjupa sig i kommunens arbete med Cittaslow.

För att diplomeras krävs att vissa kriterier uppfylls. Dessa kriterier varierar beroende på verksamhet men fokuserar på att lyfta fram lokala produkter, kvalitet och hållbarhet. Andra kriterier handlar om det goda värdskapet och att näringsidkaren delar kommunens vision om det goda livet och tillhanda-håller information om Cittaslow.

Hemsida: www.falkoping.se/cittaslow

Pressmeddelande från: Falköpings kommun