Artikeln publicerad: 090506
Årets företagare 2008 - Vantec System AB



Representanter för kommunledningen har besökt och uppvaktat Vantec System AB som utsetts till Årets Företagare i Götene 2008. Titeln Årets Företagare är ett hederstecken till en enskild företagare, som under året utfört en prestation i sin kommun.

Det är Företagarna i Götene som utser den som bäst förtjänar utmärkelsen. Götene kommun uppmärksammade också Årets företagare i samband med kommunfullmäktiges sammanträde den 27 april 2009.

Vantec startade 2001 och är specialiserade på leveranser av processystem och utrustning till livsmedelsindustrin. Företaget utför projekt åt bland annat mejeri-, bageri- och äggindustrin. Man har även tagit fram en patentsökt metod för säker värmning av ostvax. Inriktingen är att betjäna en närmarknad mellan Göteborg och Örebro. Rekommendationer från nöjda kunder har dock lett att Vantec fått stora uppdrag från bland annat Umeå och nu senast från Helsingfors.

Företaget har utvecklats i lugn takt med god lönsamhet. I genomsnitt har personalstyrkan ökat med en nyanställd per år. Företaget har idag har tolv anställda och ägs till lika delar av Bengt Hagström, Tobias Andersson, P-G Persson och Peter Isacsson. Omsättningen har de senaste åren varit mellan 20 och 30 miljoner kronor.

Ägarna framhåller hur viktigt det är att personalen trivs och mår bra. Kommunstyrelsens ordförande Bo Bergsten sa i ett tal att Götene kommun behöver duktiga entreprenörer som Bengt, Tobias, P-G och Peter. Bo Bergsten ser Årets företagare som mycket goda föredömen. Han är övertygad om att företaget kommer att vara verksamma i många år framöver och som avslutning önskar han Vantec lycka till i framtiden.

Pressmeddelande från: Götene kommun - Gert Rahm - Näringslivschef