Artikeln publicerad: 090505
15 nya Smultronställen

Svenska Turistföreningen (STF) utökar sitt unika utbud av vandrarhem i Sverige. I 2009 års logibok "Upptäck Sverige" presenteras inte mindre än 15 nya vandrarhem. Därmed kan STF erbjuda lite mer av Sverige - lite mer hav och kust, lite mer snö och fjäll och lite mer kultur och äventyr.

STFs 320 vandrarhem är spridda över hela landet. De är belägna mitt i storstaden, på öar, i fjällen och på landsbygden. Valmöjligheterna är många. Gästerna kan boka eget rum eller dela med andra, köpa frukost eller laga den själva, hyra lakan eller ta med egna, betala för städning eller städa själva. Majoriteten av vandrarhemmen är öppna året runt.

- Inget vandrarhem är det andra likt. Vart och ett har sin egen karaktär. Det är personligheten och lägena som är lyxen, det som gör vandrarhem till ett unikt boende med en helt egen känsla, säger Yvonne Arnetoft, vd/gs Svenska Turistföreningen

Upptäck ett nytt smultronställe i sommar

De nya vandrarhemmen exemplifierar att det finns ett vandrarhem för varje smak. I Lappland bor man antingen i en Kyrkstad eller mitt i Riksgränsen. Förutom fantastiska paradisön Gotska Sandön finns två andra nya vandrarhem på Gotland antingen med pool eller vid den härliga stenskusten i norr. I Jämtland kan man välja mellan att bo vid den unika thailändska paviljongen eller granne med pulsen i Åre. I Östergötland upplever man skärgårdsliv i Arkösund eller mitt i stan i Ödeshög. På Ljungskiles vandrarhem finns Sveriges största kajakcenter. STF Tylebäck är beläget ett stenkast från Tylösands långa vita stränder och förnämliga golfbanor. Nära till golf är det också i på STF Alingsås. STF Härnösand/Snibben ligger vid höga kusten och erbjuder bla älgsafarin. STF Arbogas vandrarhem ligger mitt i den medeltida stadskärna och har en härlig kakelugn. Och på STF Luleå bor man i den enda boendeanläggningen i världsarvet Gammelstads Kyrkstad.

Läs mer på www.svenskaturistforeningen.se/nyavandrarhem

Logiboken "Upptäck Sverige" innehåller fakta om STFs vandrarhem och fjällanläggningar, samtliga med bild, karta, öppettider, kontaktuppgifter, antal bäddar och tips på lokala sevärdheter och aktiviteter. "Upptäck Sverige" är tryckt i 400 000 exemplar och är gratis. STFs medlemmar får den hem i brevlådan men den kan även hämtas på STFs vandrarhem och fjällstationer.

Pressmeddelande från: Svenska Turistföreningen