Artikeln publicerad: 090331
Potatisen gör comeback

Nu startar kampanjen Merpotatis.nu för att väcka uppmärksamhet för potatis. Målet är att öka konsumtionen genom att bidra med kunskap och inspiration. Projektet kommer att pågå i tre år och finansieras med stöd av Europeiska Unionen och Lantbrukarnas Riksförbund. Aktiviteterna genomförs av branschorganisationen Svensk Potatis.

- Vi vill få fler konsumenter att upptäcka hur gott och nyttigt det är med potatis, provsmaka olika sorter och inse hur lätt det är att laga mat med potatis i alla möjliga former, säger Jens Eriksson, marknadsansvarig på Svensk Potatis och projektledare för kampanjen.

Inom ramen av projektet kommer ett antal olika aktiviteter att lanseras som exempelvis publicering av månatliga recept från några av Sveriges bästa kockar, en ny hemsida med konsumentinformation och fakta om potatis, reklamfilmer i tv samt planer för hur potatisen kan exponeras bättre i butikerna.

Månadens Recept startar i april 2009 och är ett samarbete med några av Sveriges främsta kockar. Mästerkockarna presenterar nya favoritrecept med utvalda potatissorter i säsong varje månad. Först ut är Fredrik Eriksson från Långbro Värdshus med en lättlagad potatiscrème med löjrom till påsk. Andra kockar som engagerats är Markus Aujalay från Winterviken, Andreas Hedlund från Pontus Group samt Christian Hellberg från Stureplansgruppen.

Pressmeddelande från: Svensk Potatis