Artikeln publicerad: 090331
Skara Sommarland firar 25-årsjubileum med blicken framåt



Sommaren 1984 slog Skara Sommarland upp portarna för första gången. Sedan dess har parken haft över 10 miljoner besökare som tillsammans skapat minnen för livet. I sommar fyller Skara Sommarland 25 år, men istället för att bli gammal och grå har parken putsats och rustats inför jubileet - den kommande sommaren är proppfull med spännande och roliga överraskningar. Skara Sommarland 2.0 är redo för en ny säsong.

I sommar firar Skara Sommarland 25 år, något som gästerna kommer att märka på flera sätt. Under vintern har parken i sedvanlig ordning rustats upp för att kunna glänsa extra inför säsongspremiären och för att försäkra sig om att kunna möta efterfrågan under de kommande 25 åren lika väl som under de år som har passerat. En ny attraktion har också kommit på plats, den nervkittlande Tranan, en helt ny typ av berg-och-dalbana som ger den åkande en känsla av att flyga.

Varje sommar bor 100 000 gäster över på Skara Sommarland. På så sätt har gästerna möjlighet att ha alla nöjen nära till hands, samtidigt som att det finns möjlighet att dra sig tillbaka och bara umgås med familjen. Sedan starten 1984 har Skara Sommarland haft ungefär 10 miljoner besökare. Och det är inte bara svenskarna som har upptäckt sommarfavoriten. De senaste åren har allt fler besökare från närliggande länder besökt Skara Sommarland, och nästan 10 procent av alla gäster utgörs av norrmän.

- I år kommer fler svenskar välja att fira semester i Sverige, dels på grund av den svaga kronan, men också för att det är trendigt att spendera semestern i det egna landet. På Skara Sommarland har vi investerat för att kunna ta emot fler gäster än någonsin, eftersom vi tror att sommaren 2009 kommer att bli en rekordsommar. En ökning av turister gynnar inte bara Skara Sommarland utan även regionen i stort, vilket vi tycker är roligt, säger Magnus Wetterö, VD Skara Sommarland.

Magnus Wetterö hoppas på fler gäster från våra grannländer i Norden, men är samtidigt mån om att påpeka att de lokala gästerna är viktiga för Skara Sommarland.

- Vi kommer att erbjuda de som bor i närområdet något extra. För vi ska inte glömma att även om många av våra gäster kommer från långväga håll har vi väldigt många besökare som bor i närheten också. Därför vill vi bjuda in våra grannar att fira födelsedagen med oss och göra denna sommar extra minnesvärd. Vi har storsatsat som aldrig förr och därför kan vi visa upp fler och nya sidor, något som gästerna kommer att märka, säger Magnus Wetterö, VD, Skara Sommarland.

Under sommaren kommer gästerna få ta del av olika överraskningar och evenemang. Den 30 maj börjar firandet i och med att Skara Sommarland öppnar för säsongen.

Pressmeddelande från: Skara Sommarland