Artikeln publicerad: 090326
Trollhättans Stad varslar

– hoppas lösa neddragningar med naturlig avgång

Trollhättans Stad lade idag ett varsel till Länsarbetsnämnden om uppsägning av 160 anställda, detta att lägga till ett varsel om 50 personer förra veckan.

– Eventuella uppsägningar i det senaste varslet kan vara genomförda först den 1 oktober. Vår absoluta ambition är att lösa övertalighet med naturliga avgångar, konstaterar kommunstyrelsens ordförande Gert-Inge Andersson.

Trollhättans Stad har idag 5 000 medarbetare och just nu arbetar kommunstyrelsen och nämnderna med att anpassa organisationen till de minskade skatteintäkter som kommer i lågkonjunkturens spår. Utgångspunkten är att skatteintäkterna minskar med 40 miljoner kronor i år och med 100 miljoner kronor 2010.

– Får vi inga nya pengar från regeringen så ser det bistert ut. Därför måste vi förbereda oss för att anpassa vår kostym till våra intäkter, konstaterar Gert-Inge Andersson.

Dagens varsel betyder att totalt 210 anställda varslas. Av dessa är 130 kollektivanställda och 30 tjänstemän. I det tidigare lagda varslet på 50 personer är 20 tjänstemän och 30 kollektivanställda.

– Man ska komma ihåg att den naturliga avgången i år och nästa år beräknas till omkring 500 personer. Så vi har förhoppningar om att eventuella uppsägningar ska bli få, säger personalchefen Per Johansson.

Pressmeddelande från: Trollhättans Stad