Artikeln publicerad: 090322
"Separate Creation" från Hällekis går vidare till UKM regionsfinal



I lördags var det UKM Lokalfestival i Mariestad och där gick det riktigt bra för det Hällekis baserade bandet "Separate Creation". Dom framförde den egenskrivna låten "Unbroken" vilket väckte "juryns" gillande och gav dom en plats till UKM Regionfestival i Mölndal den 8-10 maj.

Lite bakgrundsfakta om bandet:

Trummisen i Separate Creation (Pontus Johansson) och Henrik Nilsson (Bas) spelade tidigare i Skövde tillsammans med ett par killar men hoppade av efter ett tag och tänkte starta ett eget band. Dom tillfrågade Alexander Nilsson (Sång och gitarr) och Simon Lund (Solo gitarr) om dom var intresserade av att medverka i ett nytt band, efter kort betänketid svarade båda ja.

Bandet har uppträtt i Fornängskolan Aula ett antal gånger och även i Idrottshallen i Götene. Förra sommarn spelade Separate Creation i Götene Parken och i januari detta år på en spansk aftonen i Götene Församlingshem.

Bandet rekryterade i vintras även Emil Gustavsson från Källby (Keyboard) när dom var i behov av en pianist till en låt, han har därefter lovat att medverka då och då.

Separate Creation är ett "Progressivt metal band" dvs. många taktartsbyten, tempo ökningar och sänkningar. Det kan också gå från lugnt till snabbt och från ballad till rå metal.

Vad är UKM?

  • UKM står för Ung Kultur Möts och är en festival som arrangeras för och av unga.
  • UKM är en öppen scen och ett galleri för dig mellan 13 och 20 år som håller på med exempelvis dans, musik, graffiti, design, måleri, skulptur, film, teater, poesi, litteratur, cirkus, foto, akrobatik, eller något helt annat som du vill visa upp för en publik!
  • UKM erbjuder dig en scen, ett galleri, en filmduk, plats att synas.

Regionfestival i Mölndal 8-10 maj
Riksfestival i Bergslagens Folkhögskola 14-17 juni