Artikeln publicerad: 090320
Naturvandring på Kinnekulle



Kinnekulle har många sidor och det finns fortfarande mycket att upptäcka. Visste du att det finns nitton naturreservat här? Den här vandringen kommer att leda oss genom sex av dem, de flesta ganska okända pärlor.

Vandringen tar oss förbi varierad natur. Från början slår vi följe med kalkstensklevens branter, innan vi viker av in i den mörka skogen. Sedan vänder stigen ner mot sjön, vars strand vi vandrar längs en stund. Vi styr sedan mot berget igen och går den sista biten genom gammal, öppen lövskog.

Vandringen är ungefär tolv kilometer. Vi kommer att lära oss mycket om Kinnekulles natur, djurliv och vad som har gjorts för att Kinnekulle, Linnés blommande berg, ska fortsätta blomma för en lång tid framöver.

Att ta med:

  • Kläder efter väder
  • Kängor/skor att vandra i
  • En bekväm ryggsäck
  • Mat och fika för dagen
  • Mycket vatten

Tid och plats

Annandag påsk, 13 april. Vi samlas på stora parkeringen vid Munkängarna kl. 10.00. Det ligger på bergets västra sida, i närheten av Råbäcks station. Tillbaka vid parkeringen någon gång på eftermiddagen.

Anmäl er senast 6 april. Ni kan också höra av er om ni har någon fundering, på till exempel klädsel eller vägbeskrivning.

Det kostar ingenting att delta i vandringen.

Hoppas på en rolig dag!

Ledare: Emil Larsson
Telefon: 070-151 18 67