Artikeln publicerad: 090319
Uppsluppet årsmöte hos Lidköpingssällskapet



Det är inte alltid årsmöten blir så uppsluppna tillställningar som Lidköpingssällskapets i Stockholm lördagen den 7 mars i Kungstornens konferenslokal på Kungsgatan i Stockholm. Årsmötesförhandlingarna som en dans tack vare väl förberett arbete av valberedarna som bäddat för ordförandeskifte där Stig Lundström tog över efter Ulf Uebel.

Lidköpings egen glade sjungande sockerbagare Rolf Hörnfeldt gav ett brett smakprov från sin repertoar av visor, sketcher och roliga historier, publiken var i hög grad förtjusta. Som extra krydda uppträdde avgående ordföranden Ulf Uebel, lätt maskerad till Pastor Jansson, i en sketch tillsammans med den gästande aktören.

Utöver förtäring och allmän samvaro (Lidköpingsminnen inte minst) hade det botaniserats i samlingar av gamla böcker och fotografier med Lidköpingsanknytning och det gav också upphov till nostalgiska yttringar. En hel del böcker och foton bytte sålunda ägare.

Den nya styrelsen klubbade efteråt lite av kommande begivenheter, nämligen en pubträff på våren om smalspåriga järnvägar och förhoppningsvis en resa till Lidköping på sensommaren i samband med kulturveckan i hemstaden.

En trevligt komponerad frågesport signerad Bertil Persson mellan Gamlestan och Nyestan, vanns av Nyestan.

Text och foto: Rolf Apelqvist