Artikeln publicerad: 090317
Bostadsrättsföreningarna satsar trots finanskris

Den finansiella krisen påverkar landets bostadsrättsföreningar i mycket liten grad. Tvärtom ser många istället att kristiderna leder till många fördelar. Det visar den enkät som Bo bättre lät genomföra under februari.

Av de 234 bostadsrättsföreningar som besvarat Bo bättres enkät är det bara 12 (5,1 procent) som avser att skjuta upp en planerad underhållsåtgärd eller investering till följd av den finansiella krisen. För merparten, 94 procent är det "business as usual".

Här märks utrop som:

"Vi storsatsar!" och "Det är julafton för vårt vidkommande".

Göran Olsson, vd på bostadsrättsorganisationen SBC, är inte förvånad över resultatet:

- Föreningarna har ofta en långsiktig syn på underhållet. De har ofta sina lån som en mix av olika löptider. De påverkas inte av finanskrisen annat än om de är högt belånade redan eller tänker finansiera en del av åtgärderna med insatshöjningar.

En stor del av landets bostadsrättsföreningar planerar uppenbarligen att tidigarelägga en del av sitt planerade underhåll. Några av kommentarerna:

"Eftersom räntorna gått ner rejält och vi har en stark kassa så kanske vi ska passa på att investera istället för att amortera ner lånen"

"Ja, vi passar på nu när entreprenörer är mer angelägna om att få uppdrag, vilket kan innebära lägre priser för oss."

Ta del ev hela undersökningen på bobattre.se

Pressmeddelande från: Bo bättre