Artikeln publicerad: 090317
Gratis årskort på Medeltidens Värld för kommuninvånarna



Ledningen för Medeltidens Värld har beslutat att alla medborgare i Götene kommun skall få ett gratis årskort som kan utnyttjas när det bedrivs vanlig verksamhet på anläggningen, vid speciella arrangemang får man betala inträde som vanligt.

Man hoppas att på det här viset locka till engagemang och förhoppningen är även att varje gratisbesökare tar med sig en eller flera betalande.

Hur det praktiskt skall gå till för att distribuera alla gratis årskort till kommunens ca 13 500 invånare är ännu inte beslutat.

Medeltidens Värld öppnar för säsongen den 6 juni, då kommer även kommunens nationaldagsfirande att gå av stapeln på anläggningen. Byggnaderna från den andra Arn-filmen kommer då också att vara uppförda och två nya byggnader, en smedja och en keramikverkstad, kommer att byggas, dessa fanns inte med i filmerna.

I mitten av augusti kommer det att anordnas en medeltidsfestival för hela familjen med olika uppträden och arrangemang, bl.a. kommer Ulf Lundell och Tomas Ledin.

Tornerspels SM arrangeras den 5 och 6 september.

Öppettiderna i år är från den 6 juni till 30 augusti, torsdag-söndag 12.00-20.00.

Nytt för i år är även att man gjort om sin hemsida som finns på adress www.medeltidensvarld.se där också det kompletta programet för säsongen kan ses tillsammans med tider och piser.

Det finns även planer på att hålla anläggningen öppen även under vintermånaderna, men då med inriktning på någon annan verksamhet.

Förra året kom 25 000 besökare till Medeltidens Värld men man gjorde en förlust på 4.6 miljoner kronor.