Artikeln publicerad: 090315
Vätternrundan löser problem för klassiker



Aldrig förr har så många velat cykla de klassiska 30 milen runt Vättern. Detta är självklart något som arrangörerna av loppet är mycket glada för men, det har också skapat problem för alla som just nu håller på med En Svensk Klassiker och som försöker hitta en startplats för att kunna fullfölja sin stora prestation. Vätternrundan har därför beslutat att erbjuda alla de som behöver Vätternrundan 2009 i sin klassiker en speciallösning.

Tidigt på lördagsmorgonen den 30 maj kommer dessa att lämna Motala för sin färd runt Vättern. Deltagarna kommer att delas in i olika fartgrupper. Dessa kommer på ett säkert och erfaret satt ledas av gruppledare bl. a. från Motala AIF Cykelklubb som har ett 15 tal personer utbildade för detta ändamål. Gruppledarna kommer att hålla ihop respektive grupp runt hela banan.

Detta är en engångslösning för 2009 och arrangörerna uppmanar alla som önskar cykla Vätternrundan 2010 att anmäla sig i god tid. Anmälan öppnar den 1 september 2009.

- Från ESK är vi mycket glada att vi nu med Vätternrundans hjälp har hittat en lösning för de som under 2009 ska fullborda sin härliga prestation att bli En Svensk Klassiker, kommenterar En Svensk Klassikers ordförande Michael Thorén.

Pressmeddelande från: Vätternrundan