Artikeln publicerad: 090313
Cittaslow som affärsidé – lokala näringsidkare diplomeras

Att Falköping är Sveriges första Cittaslow ska synas i stadsbilden. Nu ska näringsidkare "Cittaslow-diplomeras" och såväl Falköpingsbor som besökare ska lättare hitta butiker med lokala varor eller produkter i linje med en hållbar filosofi.
För att diplomeras krävs att vissa kriterier uppfylls. Dessa kriterier varierar beroende på verksamhet men fokuserar på att lyfta fram lokala produkter, kvalitet och hållbarhet. Andra kriterier handlar om det goda värdskapet och att näringsidkaren delar kommunens vision om det goda livet och tillhanda-håller information om Cittaslow.

– Det ligger en dynamisk kraft i Cittaslow-konceptet. Att skapa en tydlig lokal identitet ger ökad självkänsla och föder kreativa idéer, säger kommundirektör Christina Josefsson.

Information sprids i olika nätverk och diskussioner förs. Kreativa krafter inom handeln har insett värdet av att ta en aktiv del i arbetet för det hållbara samhället och kommunens vision. Det är dessa kreativa idéer vi nu ser resultatet av när initiativ tas för att tillvarata den uppmärksamhet Falköping och Cittaslow röner, inte minst i nationell media.

Det ska synas att vi är en Cittaslow.

Pressmeddelande från: Falköpings kommun