Artikeln publicerad: 090312
Biografföreningen Göta Lejons årsmöte

Tisdagen den 10 mars samlades ett 20-tal av föreningens medlemmar på Brännebrona Gästis. Året som har gått har varit ett väldigt bra år för biografen. Kommunen har renoverat salongen och många nya besökare har upptäckt våran fina bio tack vare storfilmer som Arn och Mamma Mia.
Det visades sammanlagt 49 föreställningar utav Arn 1 och 2.

2009 kommer att bjuda på nyheter som dagbio som riktar sig till daglediga i alla åldrar, det är ett projekt med många olika samarbetspartners. Föreningen ska eventuellt köra några visningar utav storfilmer som har premiär under sommaren och även undersöka möjligheten till att ha en utomhusvisning av något slag. Filmfestival planeras att genomföras även denna höst. Filmfestivalen görs i ett mycket bra samarbete med Kulturen på Götene kommun. Biografens service har förbättrats väldigt tack vare samarbetet med medborgarkontoret som tar emot förhandsbokningar. Föreningen är väldigt tacksamma för detta.

Det har även under detta år varit skolbiovisningar och planen är att ha det i framtiden också.

Maskinistfrågan diskuterades och föreningen är bekymrad, föreningen är i dagsläget väldigt sårbar om vi inte kan hitta nya maskinister.

Medlemsavgiften fastställdes även detta året till 0 kronor.

Styrelsen-återval: Ordförande, Bengt Kjellberg. Vice ordförande, Adrian Braekke. Kassör, Leif Hedström. Ledamöter, Karl-Erik Holgersson, Ann-Marie Andersen och Gunilla Svensson. Suppleant, Ingvar Olzon.

Nya i styrelsen: Carola Fredriksson, sekreterare. Linda Berquist, suppleant.

Till revisorer och valberedning valdes Bengt Persson och Rolf Jansson.

Styrelsen tackar alla personer som har jobbat ideellt i föreningen under året som har gått. Mötet avslutades med en tyst minut för medlemmen Claes Ögge som nyligen gick bort.

Kvällen avslutades med en mycket god måltid på Brännebrona Gästis.
Föreningen är mycket nöjda med mottagandet där.

Pressmeddelande från: Göta Lejon/Adrian Braekke