Artikeln publicerad: 090310
Legendi ny ordförande för (S) i Götene



Peter Legendi valdes till ny ordförande för Socialdemokraterna i Götene när arbetarekommunen höll sitt årsmöte.

Den nye ordföranden tackade för förtroendet och presenterade sig inför dryga 30-talet deltagare på årsmötet.
-Det känns konstigt att bli ordförande här eftersom de flesta medlemmarna inte känner mig, sa Peter och berättade om sin politiska bakgrund med en del uppdrag inom Mariestads kommun sedan slutet av 90-talet. Han har bland annat varit ordförande i miljö- och hälsoskyddsnämnden och vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden.
Peter med familj bor i Götene sedan drygt ett år och deltagarna vid årsmötet kunde efter Peters presentation - och övriga inlägg under årsmötet - känna en övertygelse kring att Peter Legendi är mycket lämpad för rollen som ordförande.

Ohlsson var gäst

I och med nyvalet av ordförande lämnade Kenth Selmosson den posten. Tre tunga poster i partiet är därmed fördelade på tre personer: Peter Legendi som ordförande i arbetarekommunen, Kenth Selmsson som oppositionsråd och Kjell-Åke Hansson, gruppledare i kommunfullmäktige.
Gäst vid årsmötet var riksdagsledamot Carina Ohlsson, Lidköping. Hon talade mycket om det förestående valet till EU-parlamentet och vikten av engagemang för och deltagande i valet. Ohlsson står på plats nio på partiets valsedel i det val som hålls söndagen den 7 juni.

Bly ny kassör

Valet av Peter Legendi gjordes på två år. Arbetarekommunen valde även ny kassör när Lars-Inge Bly invaldes för att ha kontroll över kronor och ören.
Övriga i styrelsen är Helmer Elvelind (hedersledamot), Roger Åkerbladh, Margareta Herbertsson, Catarina Åkerbladh, Robert Lundkvist, Christina Raud, Barbro Månsson och Kenth Selmosson. Gun Gustafsson är adjungerad i styrelsen i rollen som facklig-politiskt ansvarig.
Ersättare i styrelsen är Åke Fransson, Lotta Granander och Åsa Karlsson.

Valkommitté

Från året som gått noterades att det varit ett år med en bred verksamhet där många engagerat sig.
Mycket av arbetet framöver riktar in sig på valet i september nästa år. I samband med årsmötet valdes en valkommitté som har ansvar för det praktiska arbetet inför valet.
Inom ramen för val utsågs även den valberedning som har ansvar för de kommunala uppdragen och framtagande av valsedel.

Bild:
Carina Ohlsson tackades av Kenth Selmosson med en bok för sin medverkan vid årsmötet.

Fredrik Larsson