Artikeln publicerad: 090310
Biogasbil att leasa för kommunanställda

Anställda i Falköpings kommun erbjuds att hyra en miljöbil under tre år. Erbjudandet speglar kommunens fortsatta engagemang i utvecklingen av den lokalt producerade biogasen samt att öka miljömedvetenheten i allmänhet.

Hösten 2007 lät Falköpings kommun tala om sig då ett bidrag på 10 000 kr infördes för att stimulera fordonsägare till att byta ut fossila bränslen mot lokalt producerad förnybar biogas.

Då gällde erbjudandet perioden september till och med december 2007. Trots den korta tiden nappade 17 personer på erbjudandet. Enligt Gröna bilisters uträkning minskade dessa 17 bilister koldioxidutsläppen med cirka 950 ton, beräknat på en livslängd av tjugo år.

Det hållbara samhället - ännu ett steg

I januari 2008 förlängde kommunstyrelsen erbjudandet till och med sommaren 2008. Totalt har antalet biogasbilar ökat med 35 stycken under bidragsperioden, vilket är en fördubbling av antalet biogasbilar i Falköpings kommun. Nu tar man nästa ett steg.

I kommunens flerårsplan för 2008-2011 slås fast att Falköpings kommun skall skapa en ekologisk hållbar utveckling och öka miljömedvetenheten, samt arbeta för de nationella målen att minska utsläppen av koldioxid per kommuninnevånare i Falköpings kommun.
Då Falköpings kommun har stor potential att producera förnybar energi är det biogasbil som erbjudandet gäller.

Arbetstagaren betalar varje månad genom ett bruttolöneavdrag, d v s på liknande sätt som gällde för leasingdatorer. Erbjudandet skall vara kostnadsneutralt för arbetsgivaren.

Pressmeddelande från: Falköpings kommun