Artikeln publicerad: 090309
Årsmöte i Kinnekullekören

Kinnekullekören höll den 19 februari årsmöte i församlingshemmet i Forshem med trevlig samvaro, sång och förtäring. Året som gått har inneburit flera förändringar med byten av körledare men antalet medlemmar har ändå ökat till 23 st. Under våren var Margareta Johansson och därefter Ingrid Eriksson ledare för kören. I höstas anställdes Åsa Rådmark som kantor och hon har sedan dess varit körens musikaliska ledare. Styrelsen har bestått av Eva Dahlberg, ordförande, Berit Ivarsson, sekreterare och Bengt Gunnarsson, kassör. Dessa omvaldes vid årsmötet.

Trots ledarbyten har kören hunnit med tolv uppsjungningar och 22 körövningar. På trettondedag jul medverkade kören tillsammans med församlingens övriga vuxenkörer i Medelplana kyrka vid välkomnandet av Margaretha Lännewall som komminister. På Alla Hjärtans dag sjöng kören i Forshems kyrka, också denna gång tillsammans med övriga körer.
Under året har kören också bland annat sjungit på pingstdagen i Husaby, vid visitationsmässa i S:t Nicolaikyrkan i Lidköping, samt på Tacksägelsedagen och Allhelgonadagen i Medelplana kyrka. Advent och jul är en intensiv tid i kyrkan och för körerna. Kinnekullekören medverkade på 1:a Advent i Forshem, 4:e Advent i Hönsäters kapell och på julottan i Forshem med solosång av Lili Ann Johansson, Åsa Rådmark och Curt Sjöblom. Några medlemmar sjöng också advents- och julsånger på Coop i Hällekis en fredag i julruschen.

Kören kommer nu närmast att medverka på en församlingsafton i Forshem om klimat och miljö. Därefter firas påskdagen med gudstjänst och sång i Medelplana kyrka. Kinnekullekören kommer också traditionsenligt att sjunga in våren på valborgsmässoafton vid Tredingstenarna i Medelplana.

Pressmeddelande från: Kinnekulle Församling