Artikeln publicerad: 090306
Svensk Energi om nya elmätare: "Snabbare koppling för kunden"

- Övergången till månadsvis avläsning för alla landets elkunder ger en snabbare återkoppling från den egna elförbrukningen, eftersom mätning sker varje månad, säger Kjell Jansson, Svensk Energis VD, med anledning av diskussionen kring de nya fjärravlästa mätarna.

Den 1 juli i år är det lagkrav på att alla landets 5,2 miljoner elkunder ska ha månadsvis avläsning. Inför detta sker byte av samtliga elmätare till en kostnad av 10-15 miljarder kr. Stefan Svensson, som ansvarar för den löpande kontrollen av landets elmätare på SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, säger så här:

- Det finns inget belägg för påståendet att de nya elmätarna skulle gå fortare. Inte heller att de gamla mätarna skulle gå långsammare. Det är dock viktigt att behålla ett hälsosamt ifrågasättande av elektroniken i nya mätare. Elektronik kan gå sönder. Den mätnoggrannhet vi har bland Sveriges elmätare är riktigt bra. Enligt de stickprovskontroller som görs handlar det om runt 0,1 procent felvisning i snitt, och 95 procent av elmätarna har en felvisning mindre än 1,2 procent.

Således ligger svenska elmätare med betryggande marginal till den femprocentsmarginal som ett EU-direktiv medger för denna typ av mätning. Den löpande stickprovskontrollen omfattar årligen 2.000-3.000 mätare. Kontrollerna syftar till att upptäcka eventuella fabrikationsfel eller systematiska mätfel. Skulle någon särskild mätartyp visa fel av de cirka 25 som förekommer på den svenska marknaden, får man ta itu med det.

Kjell Jansson påminner om att reformen grundas på ett riksdagsbeslut och säger:

- Hela branschen är med och finansierar den löpande stickprovskontrollen för att säkerställa att mätarna mäter korrekt. Tack vare denna verksamhet har man genom åren snabbt kunnat identifiera felaktigheter som det enskilda företaget hade haft svårare att hitta. Verksamheten förstärker elnätsföretagens möjligheter att hitta och rätta till felaktigheter.

Kjell Jansson pekar på två frågor som fullt begripligt kan göra kunden osäker:

- När elnätsföretaget övergår till fjärravläsning, och debiterar kunden på faktisk förbrukning, kommer en s k avstämningsfaktura. Det är sista gången som den årliga avstämningen sker mellan ett uppskattat värde och ett verkligt. Då kan det i vissa fall bli större belopp - men i så fall har kunden tidigare betalat för lite. Sådana problem slipper vi framöver.

- Tidigare har elnäts- och elhandelsföretagen tillämpat en beräknad kostnad per månad för elen. Med månadsvis avläsning kommer kunderna att få den faktiska förbrukningen direkt på varje faktura och inte - som tidigare - vid den årliga avstämningen. Det kan innebära en lägre faktura på sommaren och en högre under en kall vinter, som vi har haft i år.

Pressmeddelande från: Svensk Energi