Artikeln publicerad: 090303
Världspremiär på bilsalongen i Genève: Opel Ampera med debut 2011



En elbil med 500 km utökad räckvidd Genève.

Den revolutionerande Opel Ampera hade idag världspremiär på den 79: e bilsalongen i Genève. General Motors Europachef Carl-Peter Forster, avtäckte elbilen med utökad räckvidd och tillkännagav att man planerar produktionsstart till slutet av 2011.

Ampera kommer även att erbjudas som högerstyrd i Storbritannien, av Opels systermärke Vauxhall. - Med Opel Ampera demonstrerar GM ännu en gång sin framstående ställning när det gäller elektrifiering av bilen, säger Carl-Peter Forster.

Bilens banbrytande elektriska framdrivningssystem Voltec är den typ av förändring som bilindustrin behöver för att svara upp mot nya miljömässiga utmaningar. Den fyrsitsiga fem-dörrars Ampera har influenser från Opels prisbelönta designspråk där skulpterande konstnärskap möter tysk pression.

Designen har flera ledtrådar från de innovativa Flextreme och GTC- konceptbilarna. - Det finns inget bättre sätt att fira Opels 110 år av innovation inom bilindustrin, än att täcka av Ampera. Säger Alain Visser, Opels europachef. Amperas hjul drivs hela tiden och i alla farter av elektricitet.

Vid resor upp till 60 km (MVEG) drivs bilen av elektricitet lagrad i ett 16 kWh litium-jonbatteri och släpper inte ut någon CO2 alls. När batteriets energi är förbrukad tar Amperas motordrivna generator vid och utökar räckvidden till mer än 500 km. Ampera kan laddas i vilket 230 V uttag som helst. GM Europa håller i nuläget på med en analys av vilka krav och möjligheter som finns för att utveckla en infrastruktur för laddning tillsammans med olika energibolag inkluderat Iberdrola i Spanien.

Pressmeddelande från: Opel