Artikeln publicerad: 090226
Sjukvårdspartiet stödjer Vara Horse Arena

Sjukvårdspartiets regionfullmäktigegrupp genomförde idag en studiedag i Vara kommun. På programmet stod information om projektet Vara Horse Arena, besök på Vara konserthus samt besök på den hälsofrämjande verksamheten Hälsoäventyret Oasen.

- Vara kommun är en landsbygdskommun som satsar för framtiden. Vara Horse Arena är ett exempel på detta. Projektet kan, om det blir verklighet, skapa många arbetstillfällen i Vara - men också i andra delar av regionen. När vi nu gått in i en lågkonjunktur är det viktigare än någonsin att prioritera rätt saker.

Det säger Orvar Martinsson, partiordförande för Sjukvårdspartiet, med anledning av Sjukvårdspartiets studiedag i Vara idag.

- Västra Götalandsregionen gör massor av satsningar som är svåra, eller omöjliga, att mäta effekten av. Till många av dessa satsningar är Sjukvårdspartiet mycket negativt inställda. Det gäller till exempel Ostindiefararen, sponsringen av friidrotts-EM, Film i Väst och den utökade satsningen på regionens informationsavdelning, med över fyra miljoner kronor, som Regionstyrelsen besluta om så sent som i tisdags.

- Vara Horse Arena är ett projekt som det finns mycket goda skäl att stödja ekonomiskt - inom ramen för det regionala utvecklingsuppdraget, som regionen får statliga pengar för. Det är en glesbygdssatsning. Det är en satsning på nya jobb. Det är en satsning på en näring som traditionellt lockar tjejer och kvinnor.

- I jämförelse med satsningarna på arenorna i till exempel Lidköping och Vänersborg känns Vara Horse Arena betydligt mer genomtänkt, i form av vad det kan ge tillbaka till invånarna.

- Sjukvårdspartiet anser att Regionala utvecklingsnämnden snarast måste ta upp frågan om en satsning på Vara Horse Arena för en seriös diskussion. Vi har nu snabbt gått in i en lågkonjunktur. Det måste också effekt på hur nämnden värderar olika projekt - och hur nämnden prioriterar.

Pressmeddelande från: Sjukvårdspartiet