Artikeln publicerad: 090225
NE.se – nu tillgängligt för alla

NE har lanserat en ny sajt som ger svenska folket fri tillgång till snabb och lättbegriplig kunskap. Alla kan nu söka fritt bland 64 000 artiklar som är skrivna och granskade av ämnesexperter. Det nya uppslagsverket med annonsmöjligheter har designats av Forsman & Bodenfors.

Den fria delen av NE.se blir en naturlig mötesplats för annonsörer och vetgiriga personer. Sajten erbjuder möjligheter till annonsering ända nedifrån artikelnivå (dvs. enskilt uppslagsord) och via ämnespaket hela vägen upp till sitewide kampanjer.

- Internet blir en alltmer central kunskapskälla. På vår nya sajt erbjuder vi faktagranskad kunskap med ett mer lättillgängligt språk och i kortare artiklar. Vi hoppas kunna attrahera fler vetgiriga personer som har ett behov av faktagranskad kunskap. För arbetet med den nya sajten valde vi att jobba med Forsman & Bodenfors, som vi sedan tidigare vet har stor erfarenhet av att förmedla komplexa budskap på ett enkelt sätt. Vi är mycket nöjda med resultatet, säger Christina Appelgren, informationschef på NE.

Nyheterna på NE.se är förutom en fritt tillgänglig, annonsfinansierad del även ny design, mer rörliga medier, enklare sökvägar och en stor satsning på skolan. Genom ingången NE SKOLA kan lärare få färdiga temapaket att använda i undervisningen och eleverna kan få läxhjälp. På sidan har även lärarna möjlighet att lämna sina egna lektionsbidrag i form av kortfilmer och andra pedagogiska inslag. Är man prenumerant har man som tidigare tillgång till över 500 000 artiklar.

- För oss var det ett hedersuppdrag att få jobba med NE. Det är ett välkänt varumärke som tidigare förknippats väldigt mycket med böcker. Att presentera så mycket kunskap på ett snyggt, enkelt och lättillgängligt sätt har varit en utmaning för oss, säger Michael Yngfors, projektledare på Forsman & Bodenfors.

Pressmeddelande från: Nationalencyklopedin