Artikeln publicerad: 090224
Klart med Kontanten i Hällekis

Efter många turer så är det nu äntligen klart att det kommer att sättas upp en uttagsautomat (Kontanten) vid COOP Nära i Hällekis.

Automaten var på gång redan i oktober förra året men av olika anledningar har det dragit ut på tiden. Föreståndaren för COOP Nära i Hällekis har kämpat tappert för att få hit uttagsautomaten då kontantuttagen i butiken numer är begränsade sedan Svensk Kassaservice lades ned.

För att sen få behålla denna viktiga servicefunktion är det av yttersta vikt att alla i bygden försöker förlägga sina uttag till denna automat då det medför en extra kostnad på 5000 kr om det blir för få uttag per månad.

Det har ingen betydelse vilken bank du har när du skall ta ut pengar i "Kontanten" så länge ditt kort har en Visa eller MasterCard-symbol. Det betyder att ungefär 95% av svenska folket kan ta ut pengar med sina bankkort. Dessutom accepterar uttagsautomaterna alla internationella kreditkort märkta med Visa eller MasterCard.
Någon avgift behöver du inte betala när du tar ut pengar från "Kontanten".

"Kontanten-automaten" kommer att placeras så att uttagen genomförs från utsidan av byggnaden och medför då även uttag då butiken är stängd. Arbetet med att installera uttagsautomaten kommer att påbörjas inom kort och beräknas vara klart under mars månad.