Artikeln publicerad: 090224
SweIrish Fiddler Band - irländsk musik i Österängs bygdegård



Kommande söndag, den 1 mars, så bjuds det på irländska tongångar i Österängs bygdegård, det är gruppen SweIrish Fiddler Band från Skövde som kommer och underhåller.

SweIrish Fiddler Band har funnits i ca. tre år i nuvarande tappning och spelar irländsk dansmusik samt sjunger och spelar irländska ballader. Bandet har en åldersmix på 17-62 år och består av 6 violinister, 2 tvärflöjtister, 1 sångerska och en gitarrist.

En del har gått ut och några går kvar på Musikgymnasiet i Skövde, resten är yrkesarbetande. Gemensam nämnare är både allmänt musikintresse och intresse för just irländsk musik. Samt att ha kul tillsammans...

I februari förra året var bandet på Irland på en liten turné, man besökte då folkmusikfestivalen i Louisburgh på västra Irland, gick på kurser i dans, sång och musik samt spelade på en av de två stora festivalkonserterna med god respons. Spelade även på en av byns stora pubar och fick jättefin respons även där.

Gruppen har också spelat på särskilt anordnade "Irlandskvällar" i Skaraborg där mat, öl, musik och sång tillsammans gjort en lite särskild "stämning". Samt på föreningsträffar, festivaler, olika konserter etc.

Österängs bygdegård
Kl. 18.00
Inträde 50 kr inkl kaffe o kaka