Artikeln publicerad: 090223
SNA Europe varslar om uppsägning - 50 får gå i Lidköping

För att anpassa verksamheten efter rådande konjunktur och efterfrågan utfärdar SNA Europe i dag varsel som omfattar 87 arbetstillfällen.

SNA Europe varslar idag 87 personer i de svenska anläggningarna om uppsägning. Syftet är att anpassa produktionskapaciteten som en följd av en snabbt vikande efterfrågan inom tillverkande industri. Varslet berör anläggningarna i Bollnäs med 18 personer, Lidköping 50 personer, Edsbyn 10 personer och Sandviken med 9 personer.

– Jag beklagar att vi måste göra de här personalminskningarna. Vi har genom olika åtgärder som utbildningar, arbetsrotation och längre ledighet i samband med helger försökt att få ner kostnaderna, men nu går det inte längre. Verksamheten har arbetsbrist och kostnaderna måste anpassas till ett nytt marknadsläge, säger Håkan Hellbergh, Director Manufacturing and Industrial Strategy, SNA Europe North.

De fackliga organisationerna på SNA Europe är informerade och MBL-förhandlingar inleds omgående.

– Vår målsättning är att utifrån givna villkor skapa bästa möjliga förutsättningar både för våra medarbetare och för den fortsatta driften på våra anläggningar. Det ligger i vår policy att alltid på bästa sätt värna om våra anställda vilket vi även kommer att göra i denna svåra situation, säger Kristina Johnsson, Director Human Resources för SNA Europe Sweden.

SNA Europe producerar ett brett sortiment av handverktyg såsom handsågar, skiftnycklar, fasta nycklar, hylsor, skruvmejslar, tänger, filar, bandsågsblad, hålsågar, bågfilsblad samt sekatörer och andra trädgårdsredskap. Den svenska verksamheten sysselsätter i dag 630 personer.
I Lidköping tillverkas metallsågar, i Bollnäs tillverkas handsågar för trä, i Edsbyn tillverkas skogs- och plastprodukter, Sandviken är ett distributionscenter för verksamhetens produkter.

Pressmeddelande från: SNA Europe