Artikeln publicerad: 090222
Trubaduren och vispoeten Thomas Munck gästar Kinnekullegården

Detta blir ett unikt tillfälle att lyssna till en av landets absolut bästa trubadurer, helt i klass med de mer ryktbara, det blir musikunderhållning på toppnivå, säger Roy Sällström.

Och efter att ha lyssnat på några av Thomas melodier på "Nätet" stämmer jag gärna in i dessa berömmande ord, det finns tydliga likheter med bl.a. Afzelius, Wiehe och Ledin. Allt talar för att det kommer att bli en musikafton att minnas, så boka plats i tid då han brukar dra fulla hus på sina spelningar.

Thomas har spelat och sjungit under 50 år och medverkat även i Melodifestivalen 1978 som kompositör och artist med sången " Nåt som gör dig glad" . Tillsammans med sin tolvsträngade gitarr sjunger han egna sånger och rör sig fritt mellan svensk musiktradition och blues.

Thomas är ursprungligen från Stockholm, har bott i Hälsingland men lever numera i Katthammarsvik på Gotland där han kombinerar trubadurlivet med att vara bonde.

Under kvällen uppträder även "Kullens kvartett" (Eva & Roy, Katrin och Peter) som är musiker från trakten och som gärna lyfter fram schlagerskatter från förra seklet.

Kinnekullegården
Fredagen den 13 mars klockan 19.30
Pris 100 kr
Pubmeny i restaurangen

Lyssna gärna till några av Thomas melodier på myspace, själv fastnade jag för nr:6 "Sharons berg".