Artikeln publicerad: 090221
Utsiktens Kaffestuga ute till försäljning



Under våren 2005 byggde Mia Krigström upp Utsiktens Kaffestuga på Kinnekulle, på den befintliga parkerings- och utsiktsplatsen strax vid sidan av vägen som går mellan Hällekis och Medelplana. Läget är helt perfekt med en strålande utsikt över Vänern och bort mot Kållandsö och Läckö, och med underbara solnedgångar under sena sommarkvällar.

Kaffestugan invigdes under sommaren 2005 och det dröjde inte länge innan den blev ett mycket populärt och välbesökt fikaställe, och utgör nu ett av Kinnekulles smultronställen. Populariteten har ökat år från år, och gäster från när och fjärran återkommer regelbundet och sprider budskapet vidare om den pittoreska kaffestugan på Kinnekulles sluttning.

En förfrågan från Inge Johansson som driver Falkängen, resulterade i att hon från 1/1 2009 tagit över som driftsansvarig för Falkängens Vandrarhem i Hällekis med tillhörande kaffestuga, hon har erfarenhet av denna sedan tidigare, då hon under några somrar drev Falkängens Kaffestuga med framgång.
- Det är roligt att ha fått förtroendet, säger hon. Dessutom är det förstås en fördel att ha varit på plats tidigare.

Men ganska snart stod det klart att det inte skulle gå att driva både Falkängen och Utsiktens Kaffestuga, i första hand beroende på lönekostnaderna,
- Det är tråkigt att skatter och arbetsgivaravgifter är så höga, en rejäl sänkning över hela linjen skulle generera jobb till flera, säger hon. Det känns naturligtvis lite sorgligt, fortsätter hon, men en av verksamheterna måste prioriteras för att kunna skötas så bra som möjligt, i och med att Falkängen är ett arrende har man ju också ansvar inför andra på ett annat sätt än på Utsikten. Min förhoppning är att Utsikten kommer att vara lika mysig i fortsättningen, och att alla trogna stamgäster kommer att fortsätta att trivas, avslutar Mia.

Så nu är Utsikten ute till försäljning hos Kinnekulle Mäklartjänst, vilket ni kan läsa mer om här.