Artikeln publicerad: 090217
Varför älskar vi svenskar det danska livet?



Varför älskar vi Danmark?

Hur kan ett land på samma breddgrad som vårt eget utstråla en sådan värme? Hur kan ett kungarike som ligger futtiga 15 minuter från oss ha ett så avspänt förhållande till livet? Hur kan en befolkning som bara är hälften så stor som vår ha en så grundläggande tillit till sig själva?

Den ena undersökningen efter den andra visar ju att danskarna är både lyckligast och tryggast i Europa!

Kan det bero på att landet egentligen inte är ett land utan 405 öar, och man har insett att det är enklare att bygga "mentala broar" mellan människor än fysiska. Kan det bero på att kungariket styrs av en kvinna?

Eller kan det förklaras av att landet är så litet (knappt större än Götaland) att man redan från början insåg att man aldrig skulle kunna bli världsbäst i någon annan gren än just "gemyt".

Det må vara hur det vill med den saken. Vi prestationsinriktade svenskar älskar Danmark. Och vi är djupt tacksamma över att ha ett grannland där vi, om så för bara några dagar varje år, kan andas ut och få ett lite annat perspektiv på tillvaron.

För det är inte solen och de fantastiska badstränderna som gör att vi gång på gång tar oss över sundet. (26% av alla svenska utlandsresor går till Danmark medan exempelvis bara 3% går till ett solparadis som Grekland).

Nej, det är värmen. Den vänliga atmosfären. Det okomplicerade synsättet.
Det lite lättare livet.

Ta med familjen till sommaren 2009 och hyr ett mysigt boende direkt vid stranden!

För mer information välkommen besök vår webbsida Boka-Direkt.se

Pressmeddelande från: Boka-Direkt.se