Artikeln publicerad: 090216
Thailand och Turkiet hetaste resmålen 2009



De hetaste resmålen under 2009 kommer att bli Thailand och Turkiet spår resebranschen. Det visar en ny undersökning som jämförelsesajten Reseguiden.se har gjort.
- Thailand fortsätter att vara det hetaste resmålet för oss svenskar, säger Tony Ryttersson, affärschef hos Reseguiden.se.

Varje år genomför resesajten Reseguiden.se en årlig undersökning som kartlägger trender inom resebranschen. Enligt undersökningen så är de hetaste resmålen under 2009 Thailand och Turkiet.

- Thailand har länge varit ett av svenskarnas absoluta favoritresmål och resandet dit har hela tiden ökat, säger Tony Ryttersson, affärschef på jämförelsesajten Reseguiden.se.
- Det senaste året har vi också märkt ett ökat intresse för Turkiet på sajten. Det beror troligen på att det är ett otroligt prisvärt resmål.

Trea på listan över de hetaste destinationerna är Sverige.
- Det är ingen slump att reseproffsen röstat fram Sverige som ett hett resmål. Krisen gör att många inte kommer att ha råd att åka utomlands på semestern utan stannar här i Sverige, säger Tony Ryttersson, affärschef på Reseguiden.se.

Undersökningen gjordes under december och januari bland 2 881 anställda inom rese- och mötesbranschen. Totalt svarade 194 personer på frågorna i undersökningen.

5 hetaste destinationerna 2009
(Siffran inom parentes anger placeringen inför 2008)

1. Thailand (1)
2. Turkiet (NY)
3. Sverige (NY)
4. Sydafrika (5)
5. Italien (4)

Pressmeddelande från: Reseguiden.se