Artikeln publicerad: 090216
Göteborgs Hamn varslar 155 anställda



På grund av kraftigt minskade import- och exportvolymer varslar Göteborgs Hamn 155 anställda. Varslet omfattar både hamnarbetare, chefer och tjänstemän.

- Göteborgs Hamn är en spegel av svensk industri och därmed har vi drabbats hårt av lågkonjunkturen. Därför tvingas vi nu att lägga ett varsel, något som vi i det längsta hoppades att vi skulle slippa, säger Magnus Kårestedt, vd för Göteborgs Hamn.

Varslet av 155 anställda omfattar både hamnarbetare, chefer och tjänstemän. Sedan oktober förra året har det pågått ett omställningsarbete i Göteborgs Hamn för att öka flexibiliteten och effektiviteten och samtidigt minska personalkostnaderna med motsvarande 100 årsanställda. Under tiden har volymprognoserna förändrats i negativ riktning och behovet av att minska kostnaderna har ökat markant.

- Det omställningsarbete som är påbörjat fortsätter. Men för att undvika ett kraftigt minusresultat för 2009 är varslet tyvärr nödvändigt, säger Magnus Kårestedt, vd för Göteborgs Hamn.

Göteborgs Hamn har totalt 1 000 fast anställda, varav 670 är hamnarbetare, 100 produktionsledare/arbetsledare och 230 tjänstemän. Dessutom har hamnen en blixtkår som rycker in vid behov på cirka 220 personer.

Pressmeddelande från: Göteborgs Hamn